sunnuntai 15. elokuuta 2010

Elternbeschäftigungsprogramm


Koulu alkaa ensi viikolla. Olen jo ahkeraan laukannut kaupungilla, siitä otsikko Elternbeschäftigungsprobramm (vanhempien työllistämisohjelma). Enkä ollut ainoa ostoksia tekevä vanhempi. Paperi- ja kirjakaupoissa tunnelma oli kuin joulubasaarissa. Vanhemmat törmäilivät tunnoksessa "ostoslistoineen". Emme olleet ostamassa kouluvaatteita, emmekä reppuja (ne ostetaan muuten perinteisesti ekaluokkalaisille jo pääsiäisen aikaan), vaan vihkoja, koulukirjoja, saksia, vesivärejä, erilaisia kyniä jne. Meidän poitsun listalla oli esimerkiksi "1 Textmarkerstift (Holzstift) Firma Faber Castell, neongelb". En löytänyt oikean firman puista merkkauskynään, muovista en tohtinut ostaa, mutta toivottavasti ope hyväksyy ostamani Stabilo greenlichter-kynän.

Periaatteesa koulukirjat ovat ilmaisia, mutta joka lukuvuosi vanhempien odotetaan ostavan joitakin kirjoja, koska koulujen budjetit ovat niin tiukoilla. Maalaisjärjellä ajateltuna olisi halvempaa ja tehokkaampaa tilata tuotteet suoraan kouluun ja vaikka laskuttaa meitä vanhempia näistä "ylimääräisistä" ostoksista. Toisaalta me vanhemmat tarvitsemme virikkeitä ja haasteita. Aivot saavat toimintaa ja jalat liikuntaa, kun laukkaa kaupungilla kolmen erilaisen ostoslistan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Uskomattoman tarkat vaatimukset, kun annetaan firma, jonka tuote pitää ostaa! No toivottavasti ostamasi kynäkin käy. :)
    Täällä vanhempia työllistää mm. kirjojen muovittaminen ja ne ilmakuplat ovat kielletty...

    Hyvää koulualkua!

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen jo usein ihmetellyt tuota saksalaiskoulujen systeemiä.

    VastaaPoista