Joku mainosti blogissaan, että matkustella voi lasten kanssa halvalla, kun pitää teemapäiviä eri maiden ruuista. Samalla muksut oppivat leikin varjolla syömään erilaisia makuja. Meidän tämän päivän ruoka ei ollut mikään "kaukomatka". Lounaaksi italialaisittain juustotäytteisiä tortellinoja ja suomalais-ruotsalais-ahvenanmaalainen jälkiruoka: riisipuuron jämästä tehty ahvenanmaalainen pannukakku ja Ikean mustikkakeitto. Minun suomalaissaksalaiset muksut ovat jo pienestä tehneet ruokapöytämatkoja. Toista se oli meidän nuoruudessa (sarjaa: täti muistelee). Muistan ensimmäisen teini-ikäisenä syömäni pitsan, tonnikalapitsan, oululaisessa pitseriassa, jossa paistohommissa oli näyttelijänäkin tunnettu Martti Suosalo. Se pitsa oli eksoottinen elämys, jotain aivan uutta.
torstai 26. marraskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olen usein ajatellut, että pitäisi kokeilla ahvenanmaalaista pannukakkua. Kannattaako?
VastaaPoistaMinä tein eka kertaa ahvenanmaalista versiota pannukakusta. Minulla ei pannukakut tavallisesti onnistu hyvin eli niistä tulee "pannukakkuja", mutta tällä kertaa oli todella maukasta. Suosittelen!
VastaaPoista