sunnuntai 22. marraskuuta 2009

sunnuntaikävelyllä



Asetelmassa kuvattiin tänään osuvasti sunnuntain (pakollista) kävelyä. Mekin olimme liikkeellä - tällä kertaa puolen tunnin ajomatkan päässä Kasselista Edersee-järvellä. Täältä löytyy myös sauvakävely-paratiisi, kuten kuvan kartassa todetaan. Itsekin saksalaisen sauvakävelykurssin suorittaneena voin todeta, että sauvakävely on lyönyt itsensä hyvin läpi täällä Saksassa.



Edersee-järvi on 1900-luvun alussa rakennettu patojärvi, jolla pyrittiin takaamaan Weser-joen ja erään keski-saksalaisen kanavan laivaliikenteen tarvitsema vedentaso. Mutta patojärvestä on nykyisin tullut turistien ja paikallisten suosima vapaa-ajan alue sekä kalastus- ja veneilyjärvi. Nyt veden pinta oli tosi matalalla.







Kävimme eka kertaa Rehbachisssa, jota useampikin tuttu on kehunut, mutta se maisema vaikutti nyt aika karulta. Ehkä kesähelteillä olisimme olleet rannasta innostu-neempi. Usein kuulee kritiikkiä, että veden säännöste-lyssä ei huomioida tarpeeksi järven merkitystä virkistysalueena, tutulta kuulostaa Oulu-joen varrella syntyneelle ja Iin joen rannalla lapsuutensa kesämökillä viettäneelle.



Tässä ei ole menossa tyttöjen alle 10-vuotiaiden kiekkokisa, vaan tytär innostui taas vaihteeksi heittelemään kiviä. Miten ne sukupuolirooliodotukset menivätkään. Tytöt on tehty hunajasta ja kanelista vai... Tyttäreni löysi aarteita, kivisiä kuulia.



Patomuurin läheisyydessä on useampi näille seuduille erikoinen kivinen talo. Miehen kanssa tuumimme, että ehkä nämä talot on rakennettu patomuurista ylijääneestä materiaalista. Kauniita ne joka tapausessa ovat. Jokunen tontti on myytävänä patomuurin läheisyydessä eli jos kiinnostaa, pitäkää kiirettä.



Patomuuri on vaikuttavan näköinen ja taustalla näkyy Waldeck-linna. Toisen maailman sodan aikana englantilaiset rikkoivat patomuurin lentokoneen vetämän vaijerin perässä roikkuvan kuulapallon avulla. He saivat aikaan ison hyökyaallon, joka aiheutti tulvaa aina Kasselissa asti ja parikymmentä ihmistä hukkui. Museoon asti emme tänään päässeet.





Patomuurin vieressä on muksujen rakastama vesipuisto, jossaei ole tosin talvella vettä. Jonkin aikaa muksut kuitenkin tänäänkin puistossa leikkivät. Esikoinen totesi, että mukava nähdä leikkipaikka vaihteeksi ilman vettä. Se oikea asenne, se on tärkeintä!

1 kommentti:

  1. Ihanat värit tuossa ylimmäisessä kuvassa eikä muissakaan ole moittimista.

    VastaaPoista