sunnuntai 15. marraskuuta 2009

syötäviä sieniä ja ei-syötäviä ruokailuvälineitä

Aina ei vanhempien sukupolvien tieto välity kunnolla nuoremmalle polvelle. Olen siitä itse hyvä esimerkki. Vanhempani ovat sienihulluja ja varsinaisia sieniasiantuntijoita. Minä taas tunnen monta sientä kyllä nimeltä (ja ruokapöydästä), kuten karvarousku ja kangasrousku, mutta en varmasti tunnistaisi niitä luonnossa. Suomalaisittain Saksa ei ehkä kuulosta ihanteelliselta sienestysmaalta, mutta toki täälläkin on sienihulluja ja valitettavasti myös joka vuosi hullunrohkeita, jotka kuolevat sienimyrkytykseen.

Kävimme perheen kanssa tänään Dörnbergissä retkellä. Löysimme kauniita sieniä, jotka tietenkin jäivät meille tuntemattomina poimimatta. Nuo punaiset sienet ovat erikoisia, kun sienen jalka ja lakki kumpikin ovat kirkkaan punaisia. Jos tunnistat sienilajin, niin kerro toki minullekin.
Meillä on tänä sunnuntaina "perfektes Dinner" kotona. Sen niminen ohjelma on tosi suosittu täällä Saksassa. Suomessa olen joskus vuosia sitten nähnyt saman ruokaohjelman englantilaisen version. Perfektes Dinner-ohjelmassa viisi keskenään vierasta ihmistä kokkaa vuorollaan toisilleen juhla-aterian.

Alkuruokana meillä oli kaksosten valmistama "Salate du Mix". Huomio punainen lappu, jossa ilmoitetaan, etteivät haarukka ja veitsi ole syötäviä. Hyvin huomaavaista!Pääruokana miehen kokkaamana "Creation Italjan-Casselien". Minun käännös ruualle jauhelihakastike kumiperunapallojen kanssa. Kuten arvata saattaa, en ole perinteisten saksalaisten, vedessä keitettyjen perunapyöryköiden ystävä.Jälkiruokana esikoisen muffinssit. Ne näyttävät vasta olevan tulollaan...

1 kommentti:

  1. Ihana tuo otsikon puisto... =)

    Taitaa paraikaakin mennä jollakin tv-kanavalla sellainen ohjelma jossa kokataan muille kokeille. Joskus olen sivusilmällä seuranut. Ihmetellyt, kun ne vierailijat tutkivat sen hetkisen kokkaajan kaapit ja makuuhuoneet ja kaikki. =)

    Tarviikin pitää silmällä, tekeekö munkin vieraani niin sillä aikaa kun häärään keittiössä. =)

    VastaaPoista