Viides batiikkipaita valmistui. Nuorempi tytär halusi tuunata vanhan vaalean paitaansa ja väriksi hän valitsi lempivärinsä sinisen.
Tässä lähtökohta: jo hieman nyhjääntynyt paita kaverinaan veljen uusi keltainen batiikkipaita. Paitaa valittaessa kannattaa huomioida, että värjäys onnistuu vain luonnonkuiduilla ja keinokuituiset ompeleet jäävät tietysti valkoiseksi. Tarkistin myös, että paita kestää väriaineen tarvitseman lämpötilan.
Kaupassa oli useampaakin eri batiikkiväriä. Tähän me päädyimme. Värjäys ohjeen mukaan 50 asteen vedessä. Eli lisäsin kiehuvaan veteen saman määrän kylmää vettä.
Sitten vaan solmimaan. Narun lisäksi käytimme kumirenksuja. Tytär halusi koko paitaan kuvioita eli hän tarkasti, että kuviot tulivat suhteellisen tasaisesti etu- ja takapuolelle. Solmut saavat olla aika tiukkoja. Sitten vaan paita värjätään väripakkauksen ohjeen mukaan. Me laitoimme sen väriliemeen muovisankoon ja kansi päälle, jotta lämpötila ei laske liikaa. Paita oli väriliemessa ohjeen 30 minuutin sijaan 60 minuuttia.
Työ kannatti. Lopputuloksena sininen batiikkipaita kaverinaan tyttären jo aiemmin värjäämä vihreä paita. Nyt odotellaan vain t-paitakelejä...
keskiviikko 31. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tosi natti lopputulos! Saali, kun taalla ei ole myynnissa noita vareja...en ole ainakaan nahnyt:(
VastaaPoistaUpeat paidat, eikä kuulosta vaikealtakaan! Eiköhän ne t-paitakelit tule, meillä oli eilen, mutta tänään piti laittaa taas paksu takki päälle...
VastaaPoistaHauska tuo pääsiäismunin koristeltu puu tuolla edellisessä postauksessa! Ja hienoja paitoja myös.
VastaaPoistaEbrufin: Täällä Saksassa oli jopa useampi tuote tarjolla.
VastaaPoistaKato nyt tätäkin: Tänään minäkin kuljin talvitakki päällä.
Pikkusisko: Tuo kaunis kasvi on peikonpähkinä- pensas (corylus avellana cortorta). Muuten samoja, mukavasti kierteisiä oksia on meidän kotona pääsiäismunilla koristeltuna, kuten aikaisemman postauksen kuvasta näki.
Hienoja paitoja olette saaneet aikaan. Meillä on muuten batiikkitaulu,joka esittää suomalaista maisemaa ja ihmettelen, miten se taiteilija on saanut siinä ne puut sun muut oikealle kohdalle kuvaan. Kun ostimme sen, myyjä sanoi, että sen voi sitten vaikka pestä pesukoneessa, mutta ei ole tullut pestyä.
VastaaPoistaAllu: batiikkiahan voi tehdä myös vahamenetelmällä, jolloin vahalla piirretään vähän kuin kynällä. En kyllä ole itse koskaan tehnyt.
VastaaPoistaHeippa Helsingistä !
VastaaPoistaJotain tällaista epäilinkin - kiitos kovasti ohjeesta ! Aion ehdottomasti kokeilla.
Oi; muistan kun teimme noita paitoja pikkutyttönä joskus 40 vuotta sitten;) Kaikki vaaleat paidat taisivat saada samanlaisen värikäsittelyn kun innostuimme;)
VastaaPoista