lauantai 8. toukokuuta 2010

äitienpäiväÄitiyteen liittyy uskomaton joukko kliseitä, ennakko-odotuksia, paineita ja haaveita...

Äitiyden yletön ylistäminen tuntuu minulle vieraalta. Vanhemmuus on toisinaan vähemmän ruusuista. Ehkä rikkaruohoinen nurmikko kuvaa minun arkea paremmin kuin kalliit leikkokuvat.


Äitienpäivätervehdys omalle äidille Ouluun. Lapsuudenkodissani oli kolme villiä muksua. Nyt aikuisena voin kuvitella, ettei äitiys aina niin auvoista ollut.


Sorsaemo Lac-järvellä. Äiti on germaaninen lainasana ja emo se alkuperäisempi ilmaisu.

2 kommenttia:

  1. Hyvää äitienpäivää! Meillä juhlitaan tätä päivää maltillisesti, mennään anopin luo. Miehen syntymäpäiväkin sattuu olemaan tänään, joten juhlitaan sitten meitä kaikkia.

    VastaaPoista
  2. Huomenta,
    Ihastuttavia kuvia sinulla ja samansuuntaisia mietteitä kuin minullakin.Itse olin kahden vaiheilla - valkovuokot vaiko voikukan höytyvät - valitsin Hangossa kasvavat siniset valkovuokot.Äitiys on monimielinen asia-itse katson onnistuneeni yksinhuoltajana jotenkuten kun kaksikymppinen poikani ei ole poliisinkirjoissa.Lisäksi hän on tosi valovoimainen tyyppi, mutta sitä en katso omaksi ansiokseni vaan perustuu ihan hänen omaan luonteeseensa johon minulla ei ole osaa eikä arpaa.Kaikkein tärkeintä minulle äitiydessä on kuitenkin se että kuolen ennen lastani - aivan kestämätön ajatus että poika joutuisi lähtemään ensin.Äitini kuoli ennen omaa äitiään ja sitä oli lapsenlapsena niin raskasta katsoa. No - ennenkuin tämä menee enempi synkäksi toivotan hienoa toukokuuta sinulle ja perheelle !

    VastaaPoista