maanantai 24. toukokuuta 2010


Kielo, saksaksi Maiglöckhen, kukkii nyt. En ostanut tätä kimppua naapurin yritteliäältä pikkutytöltä. Hänen katukukkakaupassaan näitä ei ollut kaupan. Keräsin ne itse meidän pihalta. Myrkyllinen kielo on hyvin saman näköinen kuin täällä rakastettu, valkosipulin tuoksuinen kevätkasvi Bärlauch, suomeksi karhunlaukka. Harvase vuosi saa lukea lehdestä, että innokkaat karhunlaukan kerääjät ovat syöneet salaatissaan kieloa kohtalokkain seurauksin. Münchenissä asuva, karhunlaukan kielosta onneksi erottava systeri kerää salaattiainekset Isar-joen rannalta, mutta minä olen tähän mennessä löytänyt karhunlaukkaa vain Lidl-myymälästä.

Kielokimpusta tulee varmaan monelle mieleen ensimmäi-set itse tienatut roposet. Meidän muksut eivät vielä ole olleet tienestitöistä kiinnostuneita, välillä kotitöidenkin kanssa takkuilee. Tyttären hyvä luokkakaveri on jo pari kertaa minulle ihmetellyt, miksi esikoisen täytyy siivota huoneensa ja auttaa kotitöissä. Hänen Välimeren rannalta kotoisin oleva äitinsä tekee "kiltisti" kaikki kotityöt siivouksesta kokkaukseen.

5 kommenttia:

 1. Minä täällä ihmettelen, miten naapurin muksujen ei tarvitse panna tikkua ristiin. Isä ajaa 17v pojan autolla parturiin, jonne on 10 min kävelymatka ja pyörällä pääsisi parissa minuutissa.

  VastaaPoista
 2. Niin kaunis kuva, melkein tuoksukin mukana!

  VastaaPoista
 3. Huomenta,
  Täydellisen kaunis kielokimppu - upea kuva - samoin edellisen päivityksen kimppu.Oletko koskaan harkinnut niiden lähettämistä Today´s flowers sunnuntaikuviin. Näin kauniit kukkakuvat todella ansaitsisivat päästä maailmanlaajuiseen katselemukseen-todella !

  VastaaPoista
 4. Melita: Kiitos kommentista. Minä sain uuden kameran vuoden alusta ja nyt harjoittelen sillä kuvausta.

  VastaaPoista
 5. Täällä Saksassa paapotaan lapsia senkin jälkeen, kun he ovat lähteneet opiskelemaan. Isä menee pesemään sulaneen pakastimen, kun tytär pani sähköt pois päältä lähtiessään lomalle poikakaverin kanssa. Joka ikiseen hätään vanhemmat rientävät auttamaan. Tytär on 26 vuotias, mutta ei ole koskaan tehnyt ruokaa tai siivonnut. Mutta on jo maisteriksi lukenut akateemisten vanhempien avulla. Että niin.

  VastaaPoista