tiistai 14. joulukuuta 2010

Isot neidit


Kissaneidit Tikru ja Luna ovat ihania. Tosin ne puuhaavat ja järjestävät yllätyksiä koko ajan tässä huushollissa, elleivät nyt sitten juuri nuku suloista kissanunta.


Voiko olla ihanampaa nukkumapaikkaa kuin silityslaudalla, Matsan paremman puvun housujen päällä?


Neulominen on kissojen myötä vaikeutunut. Sain kuitenkin neulottua huopatossut, jotka ovat vanhassa, vetoisessa asunnossa tarpeen. Konepesin 60-asteessa jättisuuret tossut, jotka kitsahtivat pesussa noin kolmanneksen ja ovat nyt juuri sopivankokoiset. Tossujen raidat eivät tarkoituksella täsmää, koska minusta on tylsä neuloa kahta ihan samanlaista tossua.

5 kommenttia:

 1. Kivat tossut, juuri tuollaisia olen kaivannut, olisiko sinulla ohjetta niihin? Suloiset kissaneidit teillä =)

  VastaaPoista
 2. Tossut ovat tosi helpot tehdä. Työ aloitetaan kantapäästä kahdella puikolla avoimena kutoen. Tossun valmistuttua kantapään takasauma neulotaan kiinni. Minä neuloin sileää, mutta kai sitä voisi aina-oikeanakin neuloa.

  Esim. koko 40: luo 34 silmukkaa. Neulo avoimena 34 kierrosta ja neljällä puikolla suljettuna (kuten lapanen) 29 kierrosta. Päättelin sitten kavennuksilla, kaksi silmukkaa yhteen per puikko joka kierroksella. Konepese joko 40- ja 60-asteessa kitsastustarpeen mukaan.

  Koko 38: 32 aloitussilmukkaa,32 kierrosta avointa neulontaa, 26 kierrosta suljettua neulontaa.

  Sainko minä tuon sinänsä yksinkertaisen ohjeen kuulostamaan monimutkaiselta?

  VastaaPoista
 3. Onpas tosiaan kissalla kissanpäivät pyhähousujen päällä. Tossutkin ovat somat!

  VastaaPoista
 4. miksiköhän ne kisut aina löytää juuri ne nukkumapaikat, johon ei soiti tulevan karvoja! Tuo on niin tuttua! T:sinikka

  VastaaPoista