maanantai 15. helmikuuta 2010

Helau


Päästiin Ruhrin alueelta eilen ihan hyvin takaisin, vaikka autobahnaa oli 50 kilometriä meillepäin suljettuna, koska liukkaalle kelille tarpeen ollut tiesuola oli loppu!! Yhden ison kolarin näimme vastakkaisella kaistalla. Hieman tuli ontto olo niitä lukuisia ambulansseja ja yhtä pelastusheli-kopteria katsellessa.

Osalle saksalaisista karnevaali on suuri intohimo. Sitä kutsutaankin viidenneksi vuodenajaksi. Juhlia ja kul-kueita valmistellaan koko vuosi. Karnevaaliyhdistykset ovatkin tärkeitä instituutiona esimerkiksi Kölnissä. Ihan kuka tahansa ei niihin piireihin pääse. Raha auttaa tietenkin aina asiaa.

Juuri nyt on telkkarissa menossa lähetys tärkeimmistä karnevaalikulkueista. En jaksa enää niitä katsoa. Joskus Saksan asumisen alkuvuosina tuijottelin niitä kyllä silmät pyöreinä. Meidän pikkujuhlijoilla, prinssillä ja meksiko-laisella, oli ollut haukat kemut koulussa.

2 kommenttia:

  1. Minulta menee koko hulina vähän ohi. Tytär käy jossain juhlassa, poika ei suostu pukeutumaan kuin omaksi itsekseen. Mutta parit maistuu kyllä aina!

    VastaaPoista