keskiviikko 24. helmikuuta 2010

puro pulisee


Kevät tuli,
lumi suli,
puro sanoi:
"puli, puli".

Eilen pulikoitiin Druselpurossa. Purossa oli mukavasti vettä, kun lumet sulaavat kovaa vauhtia. Vain yhden jalat kastuivat ja siihenkin oli syynä reikä kumppareissa. Nämä nykyajan halpakumpparit... Esikoisella oli jalassa kunnon kengät, minulta perityt, yli kaksikymmentä vuotta vanhat Nokian mustat kumpparit.

Näitä kuvia katsellessa voisi luulla, että olemme luontoretkestä kaukana kaupungista, mutta tarkkaavainen huomaa yhdessä kuvassa ratikan. Olemme ihan kotikulmilla, lähipurolla. Druselpuro on kai kasselilainen vaihtoehto Laanaojalle (Oulun keskustan läpi virtaava pikkupuro).4 kommenttia:

 1. Kivaa, kun luontoa löytyy kaupungistakin. Meillä on viime aikoina ollut lätäköitä niin paljon, että poika on tullut joka päivä ihan märin jaloin kotiin. Mutta kun niissä lätäköissä pitää käydä kahlaamassa, eikä kumppareita suostuta laittamaabn jalkaan...

  VastaaPoista
 2. Ihana, kummitätini opetti minulle tuon "runon", kun olin aika pieni. Mutta siinä versiossa se meni, että puro PANI: "puli puli". Hauska Laanaoja teillä! ;)

  VastaaPoista
 3. Kato nyt tätäkin: Meidän kaikki kolme hyppivät vielä lätäköissä, mutta eihän tuon ikäiset kurahousuja päälleen pue, vaikka leikit ovat välillä aika mutaisia.
  Pikkusisko: sinun versio kuulostaa minullekin tutulta. Ehkä olin vain unohtanut tuon "pani". Lasten myötä tulee hauskasti mieleen oman lapsuuden lorut.

  VastaaPoista
 4. Hihi, tuota runoa mekin lapsena lausuttiin, enpäs muistanutkaan sitä enää. Ei nykyajan saappaat ole kunnon tavaraa, mullakin on vanhat Nokian karhut ja ne vasta laatutavaraa ovat.

  VastaaPoista