torstai 17. joulukuuta 2009

pakkanen paukkuuTänä aamuna oli auton lämpömittarissa -11 astetta. Nyt aurinko paistaa ja on pikkupakkanen, lunta vielä odottellemme. Eilen kävimme kävelyretkellä Berg-parkissa. Kaunista... Lac-lampi oli ohuessa jäässä. Lapset ovat elämäntapa urheilijoita. Kesällä heitellään kiviä ja keppejä lampeen. Talvella rikotaan innolla rannan jäätä ja heitellään jääpalasia. Heittokilpailuja on kahta eri lajia: pituusheittoa, jolloin jääpalanen saa rikkoutua tai taitoheittoa, jolloin jääpalasen on pysyttävä pitkällekin heitettäessä ehjänä. Ainoa haittapuoli näissä urheilu-lajeissa on se, että ainakin lapaset ja mahdollisesti housut sekä kengät kastuvat. Pari talvea sitten sain ohikulkijoilta moitteita, kun annan lasten leikkia "heikolla jäällä". Kuulemma liian vaarallista, vaikka olimme tukevasti rannalla ja veden syvyys rannassa on puolisen metriä. Olenkohan ihan vastuuton äiti?
Saalistakin me saimme. Näin iso palanen ja tiedä häntä, kuinka painava.


Ruusunkukkia jäätyneen lammen rannalla


Bergparkin pikku purot eivät pikkupakkasissa jäädy.Innostuin taas kuvailemaan jäätä ja puita. Aurinko alkoi jo laskea ja tunnelma oli ihanan sininen. Se olisi hieman soveltaen sopinut viime viikon valokuvatorstain teemaan "sininen ja valkoinen".3 kommenttia:

 1. Onpa teillä kylmä. Meillä oli kai 4 astetta pakkasta aamusella mittarissa, mutta kovin kymältä se tuntui nenään minustakin vaikka justiinsa tulin alkuviikosta Suomesta ihan toisenlaisista lukemista! Kauniita kuvia olet taas ottanut :)

  Minna

  VastaaPoista
 2. Minna, minusta on täällä Saksassa asuessa tullut vilukissa. Laitan pitkät kalsarit jalkaan, kun lämpötila lähentelee nollaa. Kassel sijaitsee laaksossa, vahän kuin kattilan pohjalla. Kaupungin keskustassa on usein pari astetta lämpimämpää kuin meillä, jotka asumme ylempänä rinteellä (ei kuitenkaan mikään Alppien kaltainen vuori korkeudeltaan). Siitä on se hyöty, että ylhäällä voi olla hiihtokelit, kun alhaalla laaksossa ei ole lunta nähtykään.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia niinkuin Minna jo sanoi.

  VastaaPoista