tiistai 22. joulukuuta 2009

talven iloja IILoskaa, sadetta, joka puolella vesilätäköitä. Eilisen pakkaspäivän jälkeen juuri sopivan masentava keli keisarinleikkaukselle, siis tukan leikkaukselle Kaiserschnitt-nimisessä kampaamossa. Eikö olekin hyvä nimi kampaamolle. Mielikuvitusta ja huumoria! Eikä kampaajakaan ole hullumpi. Hän soittaa liikkeessään ihanaa, soleilevan minimalistista musiikki, josta pidän, mutta jota en meidän arjen kaaoksessa jaksa keskittyä kuuntelemaan.


Kesällä kampaamovuoroa voi odotella ulkosalla. Viimeksi kävinkin kampaamossa loppukesästä. Olen laiska kampaamossa kävijä. Vuosia leikkasin ja värjäsin pitkän tukkani itse, nyt tukka on lyhyempi ja kampaamolasku pidempi. Minun ikäisen (pikemminkin 50- kuin 40+) on joskus vaikea löytää kampaajaa, joka ei tee sitä samaa tantta-kampausta jokaiselle asiakkaalle.


Arjen kaunistuksena katukuvassa olivat tänään keltaiset säkit, joihin me ahkeraan lajittelemme muovit, metallit jne. ja jotka kerätään parin viikon välein. Ei mitään katujen kaunistuksia, mutta eilen lumipyryssä illalla ohi ajaessani luulin niitä lumiukoiksi. Päivän valossa ei kaikki aina ole niin kaunista kuin yön hämäryydessä.

2 kommenttia:

 1. Ai teillä on keltaiset säkit, meillä on gelbe Tonne ja niitä roskiksia alkaa olla jo liikaa, kun on tavallinen jäte, biojäte, paperi ja keltainen. Onneksi meidän keltainen on yhteinen naapurin kanssa.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on keltaiset säkit, jotka haetaan tienvarresta kerran kuussa. Samoin sekajäte kerran kuussa, kuten myös biojäte ja paperit. Schadstoffmobil tulee kolme kertaa vuodessa. Niin ja tammikuun puolessavälissä haetaan joulukuuset... me taidetaan polttaa omamme kyllä saunan uunissa.

  Tuo Kaiserschnitt oli hauska ;D

  Oikein hyvää joulua sinne teille!

  Minna

  VastaaPoista