keskiviikko 9. joulukuuta 2009

pussi vai laatikko


Kesäkuussa alkanut katutyömaa ei vieläkään ole valmis. Ehkä olemme jo voiton puolella, kun katu on osittain jo asfaltoitu, mutta aika rasittava tuo tietyömaa on ollut. Hyvänä puolena voi kai mainita keski-ikäisellekin ajankohtaisen muistipelin, kun saa joka aamu miettiä, mihinkä sen auton eilen sai parkkiin ja mitähän kautta tänään pääsisi kaupunkiin.
Katutyömaalla on ollut myös muunlaistakin vaikutusta meidän arkeen. Olen siirtynyt taas muovi- ja kangaspussien kantajaksi. Yllättävän vaikeaa, kun ehdin jo tottua käteviin muovilaatikoihin, joihin jugurtit, maidot, kananmunat ja muut elintarvikkeet saa niin kätevästi pakattua ja kannettua ehjinä kotiin. Saksaan muutettuamme ihmettelin pitkään laatikoita kantelevia kanssaihmisiä ja kesti aikansa ennen kuin itsekin ostin useamman läjään menevän muovilaatikon auton peräkoppaan. Ja nyt minä kätevä emäntä en enää osaa pakata ostoksia muovipussiin. Mutta pussit ovat taas kätevämpiä, kun joutuu auton parkkeeraamaan useamman sadan metrin päähän kotoa.

Ruokaostoksiin liittyen olin taas tänään hermostua kassan olemattomaan tai aivan liian lyhyeen pöytään. Joudun aina hiki otsalla pikapikaa siirtämään ostokset takaisin ostoskärryyn. Suomessa kai Lidl-ketjulla oli ainakin aluksi myös sama systeemi, kun muistelen jonkun sitä valitelleen. Eräs myymäläketju mainosti täällä "rakastamme elintarvikkeita". Joskus tekisi mieli kyseisen ketjun myymälässä, siinä kassalla myyjän tavaroita pikavauhtia eteenpäin siirrellessä sanoa, että haluaisin ne ostokset mielummin ehjinä kotiin. Se ostosten heittely ei oikein kovin hellältä käsittelyltä näytä. Tiedän... pikku asia, josta valitan, mutta ei se ruokakaan ilmaista ole.

3 kommenttia:

 1. Mullakin on noita kokoontaitettavia muovilaatikoita käytössä.

  VastaaPoista
 2. Aargh - minä vihaan noita äkkipikaa loppuvia kaupan kassahihnoja! Nehän on tarkoitettu niin, että kaikki lapetaan uudestaan ostoskärriin ja sitten sivummalla kasseihin, mutta minusta siinä tulee vain turhaa työtä. Aldi on pahin. Siellä hihna loppuu n. kymmenen senttimetriä piipparin jälkeen. Rewe vielä menettelee, sitä suosin muutenkin. Ymmärsinkö oikein, suomalaiset siis protesteillaan saivat Lidliin pidemmät hihnat?

  VastaaPoista
 3. Olen tässä ihan outolintu, kun nimenomaan tykkään siitä, että ne ostokset laitetaan takaisin ostoskärryihin ja kärry työnnetään autolle. Siitä sitten laitetaan kaikessa rauhassa tavarat peräkonttiin, jossa ne muovilaatikot odottavat. Näin siis täällä maalla (jossa on isot parkkipaikat) ja hyvin toimii. Minua ärsyttää kassalla ostosten pakkaaminen.

  Minna

  VastaaPoista