sunnuntai 29. marraskuuta 2009

keksikemut

Adventtiaika on perheelliselle kovin kiireistä. Paljon on muistettavaa ja tehtävää ja monen tahon, urheiluseu-roista potilasyhdistykseen, joulujuhlissa tai -basaarissa tulisi piipahtaa. Lasten Nikolaus-lahjojakaan 6. joulukuuta ei sovi unohtaa, saati sitten joululahjoja. Olen nyt kuiten-kin useampana vuotena yrittänyt minimoida tuota hös-sötystä ja kohtuu hyvin olen siinä onnistunut. Tehdään, mitä jaksetaan ja ehditään. Tänään 1. adventtina kävimme ulkoilemassa ja iltapäivällä juodaan kahvit ja Glühweinit (siis glögit) keksien kera. Vera oli eilen luokkakaverin keksikemuissa, jonne jokainen vieras toi kotona tehnyt keksitaikinan. Kotiin tuliaisina oli sitten erilaisia, eri tavoin koristeltuja pikkuvieraiden paistoksia. Mukava idea joulunvalmisteluun ja vaihtelua kahvipöytään.


Saksassa monessa kodissa on perinteisesti asetelmana seimi, jossa ovat esillä joulun ajan tärkeät hahmot. Meillä on muksujen oma versio seimistä ja esillä kameleita ja norsuja. Joulutähden saimme jo eilen laitettua paikalle. Tunnelmallista 1. adventtia sinunkin kotiisi!


4 kommenttia:

 1. Onpas hauskan värikkäitä keksejä! Kiva idea nuo keksikemut :)

  VastaaPoista
 2. Keksikemut kuulostaa hauskalta idealta. Mutta juuri nyt mulla on vähän stressinpoikasta siitä, että kaikki siis todella kaikki on ihan vaiheessa täällä meillä, miten se eka adventti pääsikään yllättämään niin totaalisesti ;)

  Minna

  VastaaPoista
 3. Minna: minut yllättää aina Nikolaus-päivä. En ole vieläkään valmistellut Nikolaus-lahjoja saati sitten ostanut suklaita.
  Allu: kuten ehkä arvasit,kameli on Hammametin, Tunisian tuliaisia
  Elvira: ei nuo keksit ehkä tehtasvalmisteisen ulkonäkövaatimuksia täyttäneet, mutta ne olivat hyvänmakuisia ja tietysti ainutlaatisia "taideteoksia".

  VastaaPoista