maanantai 2. marraskuuta 2009

lämpöäNeulominen on kuulemma taas kovasti muodissa. Olemme siis olleet hyvin trendikkäitä, kun olemme neuloneet muksujen kanssa jo kesästä asti ahkeraan. Esikoinen sai (tosin hieman autoin) "seitsemän veljestä"-langasta lapaset valmiiksi. Lämpöä käsille... Täällä on ilmat selvästi viilentyneet ja talvi tekee tuloaan. Esikoinen tuli tänään koulusta kotiin vähän sairaan oloisena. Kuumetta ei ollut, mutta muuten flunssainen olo. Saas nähdä, mitä flunssaa neiti sairastaa. Tähän mennessä Kasselissa on ollut vähän possuflunssa-tapauksia ja aika vähän ihmiset ovat rokotusta ottaneet.

Meidän vuonna 1938 rakennettu asunto ei ole niitä lämpimimpiä. Ensimmäisenä täällä asumistalvena lämmitimme "suomalaisittain". ja saimme tonnin tasauslaskun lämmön ja sähkön käytöstä. Tasauslasku tulee "sopivasti" joulun ja talven alla aina marraskuussa. Viime vuosina lasku ei ole ollut ihan tonnin suuruinen, mutta odotan sitä aina pienellä jännityksellä. Tänä vuonna tasauslasku oli inhimillinen - vain 150euroa lisämaksua. Jäi siis rahaa muuhunkin kuin vain tasauslaskun maksuun. No, joulu kolkuttaa jo ovella.

En ole mikään intohimoinen kokkaaja eli enemmänkin periaatteella "täytyyhän sitä ihmisen syödäkin". Kokkausintoa vähentää päivittäinen pakkotahtisuus. Joka päivä pitäisi loihtia terveellistä, maukasta, kohtuuhintaista, suhteellisen helposti ja nopsasti valmistuvaa ruokaa. Tänään onnistuin kokkaamaan tuon määritelmän mukaisen ruuan ja muksut jopa kehuivat ruokaa. Lautasella kasvispihvejä tsasikikastikkeen kera. Kasvispihvien ohje löytyi Garam Masala-blogista, jossa on muuten paljon mukavia kasvisreseptejä.

1 kommentti:

  1. Saksalaiset asunnot ei ole niin hyvin eristettyjä kuin suomalaiset ja palelin täällä alussa kamalasti. Suomalaiset kyllä taas lämmittävät mielestäni liikaa ja ovat talvellakin t-paidassa ja paljain jaloin, mikä taas on mielestäni energian tuhlausta.

    VastaaPoista