maanantai 30. marraskuuta 2009

Maa on martaana

Marraskuussa on maa martaana. Marraskuusta tulee mieleen kaiken kuihtuminen ja talven odotus. Eilen retkellä löysin tämän pikku kaverin hehkuvasti kukkivasta kukasta.Kävimme viikonloppuna barokkikaupunki Bad Arolsenissä. Bad-etuliite tarkoittaa kylpyläkaupunkia. Muuten, me asumme Bad Wilhelmshöhessä, eli kaupunkinosassamme on myös lähde ja kylpylä. Kylpylä on hyvä, mutta sen verran kallis, ettei siellä tule käytyä usein (tarkoittaa käytännössä kerran viidessä vuodessa. Taitaa olla liian lähellä, liian itsestään selvyys). Bad Arolsenin kaupunki tunnetaan kauniista linnasta, mutta muksut kitisivät sen verran vastaan, että tyydyimme katselemaan linnaa vain ulkoa.


Saksan historiaan perehtyneelle tämä keskellä Bad Arolsenin kaupunkia seisova "Deutschland unteilbar"-taulu on hieman hämmentävä. Meille jäi epäselväksi, kenen toimesta se on pystytetty. Taulun edessä on "selventävä" kyltti, joka ilmeisesti riittää takaamaan laillisuuden.2 kommenttia:

  1. Näihin tauluihin kiteytyy jotain todella saksalaista ja koko ensemble lähentelisi reaalisatiiria ellei aihe kuuluisi niihin, joille ei saa nauraa. Jos tarvitaan tällainen selitys, niin miksi pitää ylipäätään pystyttää tai pitää selityksen kohde? Mutta Saksa onkin tavallaan juuri mahdottomuudessaan rakastettava... :)

    VastaaPoista
  2. Anu, osut oikeaan. Saksa on suomalaiselle hyvä maa asua, koska täällä törmää monen tutun asian lisäksi ihan erilaiseen, osittain hyvin ristiriitaiseen ja vastakkaiseen näkemykseen historiasta, isänmaallisuudesta, kansallisuudesta, kansallisuusvaltiosta jne. Suomalaisena on mielenkiintoista tarkkailla saksalaisten keskinäistä keskustelua ja toisaalta siitä saa aineksia mietiskelyyn, mikä on oma suhde suomalaisuuteen.

    VastaaPoista