tiistai 26. tammikuuta 2010

käytännön matematiikkaa


Näistä neliöistä muodostuvista kappaleista pitäisi saada tehtyä kotitossut. Sitä käytännön matematiikkaa! Ilman valmiin tossun mallia ei olisi onnistunut. Terveiset Ouluun: monimutkaista, mutta onnistui lopulta.


Sain tossut hieman etuajassa valmiiksi, koska eilisen illan istuin potilasjärjestön (=Selbsthilfegruppe) kuukausittai-sessa tapaamisessa. Ja eka kertaa otin neuleen mukaan. Nuo tapaamiset tahtovat venyä, koska ideana on jalos-ti "kaikki huolet ja murheet puhutaan perusteellisesti". Mutta ehkä keskustelua pitäisi hieman ohjailla ja tavoitteena olla maksimissaan kahden tunnin tapaamiset. Joudun jo työn vuoksi olemaan säännöllisesti iltoja kotoa pois, joten ylipitkäksi venähtävät kokoukset ovat minusta rasittavia. Olen jo useaan miettinyt toiminnasta pois jättäytymistä, mutta kas kummaa, taas eilen tuli tärkeää, uutta informaatiota. Reiluuden vuoksi on mainittava, että potilasjärjestön jäsenet ovat asiaansa tosi hyvin perehty-neitä. Niinhän se usein on, että vuosia sairastanut on taudistansa paremmin perillä kuin keskiverto yleislää-käri. No, tulevaisuudessa otan aina neuleen mukaan, niin kokouksessakin on hauskempaa.

Koulussa useampikin oppilas, minä siinä ohessa, neuloi tunneilla. Opettajat eivät sitä kumma kyllä kieltäneet, ei kai sitten häirinnyt. Vihreä puolue on täällä Saksassa vastikään juhlinut 30-vuotista toimintaansa. Telkkarissa näkemissäni (siis kun se telkkari vielä toimi) dokument-tipätkissä näkyy vihreiden kokouksissa usein ahkeria neulovia osaanottavia. Lieneekö vielä niin?


Ulkona on aivan mahtava talvikeli: uutta puhdasta lunta ja auringon paistetta! Tänään minulla oli tarkoitus mennä tutustumaan yhteen joogaryhmään, josko taas aloittaisin joogaamisen. Mutta näillä keleillä ulkoilu voittaa sisälajit. Joogaillaan sitten, kun lumet ovat sulaneet.

8 kommenttia:

 1. tottakai aina pitää ottaa kutimet mukaan joka paikkaan, varsinkin kokouksiin! Se vaan että silloin sen työn pitää olla niin yksinkertainen, että osaa ilman ohjetta ja voi ainakin näytellä kiinnostunutta...

  VastaaPoista
 2. Olin eilen koevalvojana (122 oppilasta isossa salissa), ja yksi toinen valvoja viihdytti itseään kutomalla (minä kudon, en neulo ;-)) villapaitaa. Harvinainen näky. Yliopistoaikaan kudoin useammankin paidan. Kukaan ei huomauttanut, mutta uskon kyllä, ettei ole kiva luennoida, jos kuuntelijat touhuavat kaikenlaista...

  VastaaPoista
 3. Ylipistolla toisten luennoilla tietääkseni saa kutoa (mie myös kudon), mutta jotkut katsoo karsaasti. On todella tylsää luennoida kun kuulijat touhuavat omiaan; tosin nykyään useimmilla on läppäri mukana eikä sillä voi kutoa ja surffaaminen on yleensä hiljaista... :)

  VastaaPoista
 4. Läppärin kanssa surffailu myös näyttää siltä, kuin kyseinen henkilö tekisi vain viattomasti muistiinpanoja... Täällä Stuttgartissa muistan vain yhden ranskalaisen tytön, joka neuloi seminaarissa. Se kieltämättä näytti oudolta, ja itse luennoijana en kyllä tykkäisi. Olen alkanut myös muistella virkkausta, ja U-Bahnassa katsellaan virkkaustanai välillä aika ihmeissään - hih hih.

  VastaaPoista
 5. Enpä usko, että nykyajan vihreät kutoisi. Se taisi olla silloin puolueen alkuaikoina, kun menivät auringonkukkien kanssa eduskuntaan kudin mukanaan.
  Kaunis toi sun talvikuvasi, meillä on paljon harmaanpaa.

  VastaaPoista
 6. Sinikka: Mukaan ottamani neule oli tosi helppo neuloa, aina oikeaa. Väittäisin, että joskus on helpompi keskittyä kuuntelemaan, kun näpertää jotain käsillään. Tossun yhteenompelu se sitten tuotti vaikeuksia.
  Kato nyt tätäkin: Sitähän voi tosiaan neuloa tai kutoa. Minä taidan käyttää molempia ilmaisuja.
  Helena: Saa nähdä, milloin tietokoneilla voi kutoa ja sitten tulostaa valmiin neuleen.
  Anu: Minä olen virkannut tosi vähän.
  Allu: Viime yönä oli 16 astetta pakkasta Kasselissa.

  VastaaPoista
 7. Olen seurannut blogiasi silloin tällöin Allun blogista käsin. Nyt Allu on Skotlannissa, ja niinpä klikkasin tänne. Mikä sattuma, että minulla on samat sukankudonnat meneillään kuin Sinullakin. Oletko kutonut näitä töppösiä jo useinkin? Yhteenneulomien on hiukan kärsivällisyyttä kysyvää, mutta kyllä se siitä...... Tuo talvinen kuvasi on oikein kaunis. Hyvää jatkoa Kasseliin.....

  VastaaPoista
 8. Maija: Kudon ja kokoan tätä palapelitöppöstä eka kertaa ja siksi yhteenneulominen ei ihan heti onnistunut. Onneksi meillä oli jo lahjaksi saatu töppöspari.

  VastaaPoista