sunnuntai 10. tammikuuta 2010

kotona


Kotimatka venähti 19 tuntia pidemmäksi kuin oli suunniteltu, mutta vihdoinkin olemme kotona. Berliinin lentokone lähti Helsingistä useamman tunnin myöhässä ja me myöhästyimme viimeisestä Kasselin junasta (vaikka junatkin olivat tietenkin myöhässä, mutta eivät tarpeeksi...) Onneksi löytyi kohtuuhintainen hotelli Berliinin keskustasta.

Lumen ja sohjon peittelemä Berliini oli kaunis. Kävin siellä viimeksi yli kymmenen vuotta sitten ja nyt tekee mieli vierailla siellä ihan "suunnitellusti", ehkä kesällä lämpimämpien kelien aikaan. Viime vierailulla koko kaupungin keskusta oli vain isoa rakennustyömaata, tai osittain vain pohjattoman tuntuista monttua.

Pohjois-Saksa on nyt varsinaisen lumimyrskyn kourissa. Juna- ja autoliikenne pahasti jumissa. Onneksi meidän Kasselin juna tuli vain 40 minuuttia myöhässä.

Nämä kuvat eivät ole Siperiasta tai Suomesta, vaan junamatkalta Berliinistä Kasseliin.3 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Tuo ylin muistutti jotenkin siitä Valkoinen nauha-elokuvasta.

  VastaaPoista
 2. Hei ja tervetuloa kotiin. Ajattelinkin eilen, miten mahdoitte päästä pohjoisen lumimassojen läpi tulemaan. Täällä monissa Landkreiseissa (maakunta?) kouluissa on tänään vapaata, mutta meidän Landkreisessa ei. En kyllä oikein ymmärrä miksi, koska sivutiet on täysin auraamatta ja yölläkin tuli lisää lunta vaikka kuinka. Pikkukaupunkimme liikenne oli aamulla, kun vein koululaisiamme autolla, ihan jumissa. Pelkäsin jääväni jonnekin ristykseen autoineni sutimaan. No en jäänyt ja pääsin kotiin ja pysyn nyt täällä visusti tänään! :D

  Terkkuja Niedersachsenista siis :)

  Minna

  VastaaPoista
 3. Allu: En ole vielä itse sitä elokuvaa nähnyt. Se filmi ei ole vielä edes ollut täällä elokuvateatterissa. Kasselissa on elokuvatarjonta suppeampaa kuin siellä Kölnissä.
  Minna: Täällä on kaupungilla kadut sohjoiset, mutta ajettavat, tosin meidän auto on loman aikaan hyytynyt pihaan... toivottavasti kyseessä on vain akku.

  VastaaPoista