sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Sunnuntaina


Lunta ja kylmää riittää. Neuloin uudet lapaset, joista tuli vähän tylsät. Eilen koristelin jo vasemman käden lapasen, ehkä toiseen lapaseen tulee sama kuvio vähän eri värein, joka tapauksessa inspiksen mukaan.


Olen tänä talvena neulonut jo kolme kaulaliinaa. Ihan huvikseen, kun on tehnyt mieli neuloa jotakin helppoa ilman isompaa stressiä kavennuksista tai kuvioista. Tämän huivin lankan väri yllätti kotona. Kaupan valoissa väri näytti harmaalta, vaikka onkin rehellinen sinisen sävy. Ohje tuttu jo aiemmin neulomastani violetista huivista.


Ulkona on pari miinus astetta, mutta täällä tuo kylmä on aina yllättävän luihin ja ytimiin asti tuntuvaa. Tänään teimme vakiokiekan Bergpark-puistossa. Minulla oli samat talvivaatteet päällä kuin Oulussa 30 asteen pakkasilla eikä se ollut yhtään liian vähän. Muksut saivat kaakaota Lac-lammen rannalla talveksi laitetusta myyntikojusta.
Tänä sunnuntaina ei katsota telkkaria, koska se hajosi eilen. Ei mikään yllätys. Kyseessä oli miehen isoäidiltä saatu perintötelkkari. Minä jo vihjailin, jos emme hankkisi ollenkaan uutta telkkaria. Mutta unohdin sen tämän talven tärkeän tapahtuman. Yksi katse mieheen, joka kertoi talviolympialaisten alkavan kohta, ja tiesin, että kohta meillä on taas toimiva telkkari.

4 kommenttia:

 1. Tosi hieno lapanen koristeluineen! Ja huivi myös. Tänään oli Ylen uutisissa miten kutominen ja käsityöt ovat trendikästä ja yksi haastateltava (mies) selosti, miten parin tunnin kutominen rauhoittaa, syke ja verenpainekin laskevat. Mutta onhan kutominen muutenkin mukavaa käsillä tekemistä, nyt siihen vain yhdistetään uusia hyötyjä...

  VastaaPoista
 2. Ihana lapanen! Todella kiva väriyhdistelmä!

  Eikös telkkareita myydä aina kovasti isojen urheilutapahtumien edellä, tai ainakin ennen taisi olla näin. Ties vaikka löytäisitte sopivasti jonkin kisatarjoustöllöttimen! Pitäähän sitä nyt päästä olympialaisia, vaikkakin vain talvisellaisia, seuraamaan ;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis lapanen ja ihana toi huivi. Pitäis varmaan hankkia lankaa ja kokeilla. Mistä langasta teit sen?

  VastaaPoista
 4. Helena: kutominen on minustakin rauhoittavaa, ehkä juuri siksi viime syksynä olen niin mielellään kutonut. Syksy oli meidän perheessä aika kaaosmainen.
  Elvira: Katselin nuorempana mielellään urheilua telkkarista, mutta nykyisin ei enää kiinnosta. Ehkä osittain dopingjuttujen ja urheilun kaupallistumisen takia, mutta enköhän minäkin saa annokseni olympialaisia muun perheen töllöttäessä niitä.
  Allu: Lapaset ovat seitsemään veljestä (Suomen tuliaisia) ja huivi Regia-lankaa, joka on oikeastaan sukkalankaa. Mutta kaulan ihoni ei kestä ihania Mohair- tai muita pörrölankoja, joten neuloin usein huiveja sukkalangasta. Lankakaupat ovat niin pullollaan ihania lankoja. Valitsemasi langan paksuus tietenkin vaikuttaa huivin leveyteen. Huiville on ainakin meillä täällä Kasselissa tilausta, kun yöllä satoi taas uutta lunta ja pakkastakin on ihan mukavasti.

  VastaaPoista