keskiviikko 13. tammikuuta 2010

syömäkelvotonta


Lapsiperheissä taitavat keitot olla usein muksujen mielestä sitä yäk-ruokaa. Minusta tuo muksujen innolla syömä, naapurin joulukarkiksi antama kumikakku on ihan syömäkelvotonta.

Eilen aloitimme soppakilpailun, jossa muksut antavat pisteitä syömilleen keitoille (minun markkinointikikka). Ekana oli tarjolla kasvisnakkikeitto, joka sai ihan kohtuulliset 7- (pisteet 1-10). Idean kisaan sain telkkarin yhdestä ohjelmasta, jossa kisan voitti tomaattikeitto. Voittajakeittoa ei meillä tulla syömään, koska pääkokki, siis minä, en siitä pidä... ellei sitten jollakin olisi ihan uudenlaista reseptiä tarjolla. Vai pitäisikö minunkin laajentaa makumaailmaani, kuten itse oletan lapsiltani...

Kumma kyllä, saksalaiset juovat perinteisesti lentokoneessa tomaattimehua, myös he, jotka eivät siitä maan kamaralla välitä. Onkohan se ihan yleinen tapa maailmalla?


Keiton kanssa meillä oli perinteinen kouluruokaklassikko: porkkanalantturaaste mandariinipalojen kera. Ihmettelin hieman kaupassa, kun luomulanttu oli tuntuvasti kalliimpaa kuin luomupaprika. Lantulla on Saksassa pula- ja sota-ajanruokana aika huono maine, ehkä sitä kysyntää on sitten vähempi. Olen periaatteessa tykästynyt ostamaan ruoka-aineet sesongin mukaan. Nythän se tarkoittaisi ostoslistalle porkkanaa, lanttua, purjoa, punajuurta jne. mutta käytännössä tulee lipsuttua useinkin. Tänään ostin niitä edullisia paprikoita ja hyvältä ne maistuivatkin.

4 kommenttia:

 1. En minäkään tuollaisista kakuista välitä. Se tomaattimehu lentsikassa on tosiaan hassu juttu. Kerran jossain radio-ohjelmassa keskusteltiin siitä pitempäänkin. Lentoemännät oli sitä mieltä, että se on vähän sellainen ketjureaktio, että yksi tilaa ja muut matkii. Eikä se ole pelkästään saksalaisten juoma. Ehkä siksikin juodaan, että se on vähän niinkuin "suolainen" juoma, kun ei halua makeaa juoda. Siitä teemasta voisi varmaan tehdä diplomityön.

  VastaaPoista
 2. Hävitin kommenttini jonnekin?
  Tulin vastavierailulle.
  Kivalta näyttää.

  Taidan alkaa pisteyttämään myös täällä meillä.
  Tänään molempien lasteni (5 ja 15v) mielestä juureskeitto oli kamalaa:) siis miinuspuolelle.
  Esanssikakku voisi olla nukkekodista...

  VastaaPoista
 3. Täältähän löytyi kiva blogi. Pipahdin vasta vierailulle. Meillä oli tänään nakkikeittoa ja kattila näyttäisi nyt olevan ihan tyhjä, pisteitä kahdelta raatilaiselta: 8½ ja 9. Hei täähän onkin hauskaa. Huomenna pitää pisteyttää uudestaan. Ja jos pisteet laskee alle 7, saa raatilaiset seuraavana päivänä valmistaa itse omat ruokansa :)

  VastaaPoista
 4. Mina olen kayttanyt tuota pisteiden anto systeemia jo pitkaan- siina on mukana mieskin;) Haluan tietaa, mita mielta vaki on gulinaarisesta tasostamme kotona.

  VastaaPoista